tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kuulumisia lomalaiselta

Niinhän se taas tuli, kesäloma. Tällä kertaa työt loppuivat loman alkamiseen ja aloitan elokuussa opiskelut vaatetusalan artesaaniksi. Olen aika innoissani, kuten myös lapset joilla alkaa uusi arki ilman äidin valvovaa silmää. Saa nähdä miten syksy lähtee käyntiin ja kuinka usein meillä hälyttimet soi...
Kesäkuussa on tullut puuhasteltua pihassa. Istutusalueiden reunat päätettiin siistiä jotta nurmikon saa leikattua helpommin ilman trimmausta.
Havualueen ympärille laitettiin soraa joka on kierrätetty takaterassin entiseltä istutusalueelta, joka on näyttänyt aika säälittävältä jo pidemmän aikaa. Alueella ei kasva juuri mikään vähäisen maavaran vuoksi, mutta sitäkin enemmän soran sekaan on kylväytynyt koivua ja ohdaketta...
 Suunnitelmissa olisi laajentaa saunanterassia tähän jotta voidaan istuskella tilavammin löylyjen välissä vilvoitellen, katsotaan ehditäänkö tänä kesänä ;)
 Sunnuntaina päätin siistiä pikaisesti nurmikon ja kiveyksen reunan, joka oli paikoin villiintynyt jopa parikymmentä senttiä väärälle puolelle. Aloitin etupihalta...
 ...jatkoin takapihalla ja pääsin talon ympäri ja alapihalle asti. Portaat tuli siistittyä siinä samalla.
 Nyt on polku taas pitkäksi aikaa siisti, kynnet ja sormenpäät olivat aika hellänä urakan jälkeen, sillä nypin kivien väliset rikkaruohot käsin. Sateisen viikon jälkeen se kävi helpommin kuin yleensä, mutta kyllähän siinä meni sitten muutama tovi enemmän kuin aluksi ajattelin(kokonainen työpäivä), mutta lopputulos palkitsee kyllä.
 Kasvihuoneessa rehottaa jo ihan kivasti. Tomaateissa alkaa olla jo raakileita, samoin paprikan puskevat ensimmäisiä hedelmiä. Munakoisoa odotan jännityksellä jaksaako olla tuottelias vai jääkö epäonnistuneeksi kokeiluksi. Ainakin kasvavat komeasti nuo lehdet niissä (kuvassa oikealla hyllyn alla nuo suurimmat).
 Kasvimaalla perunat nousevat jo mukavasti, raparperi valloittaa alaa kun on taas hyvässä maassa kasvamassa. Salaattia on syöty jo paljon ja lisää olisi tarkoitus kylvää tuohon tyhjään tilaan sipuleiden ja porkkanoiden perään(kuva otettu kasvimaan takaa).
Kesän ensimmäiset mansikat syötiin omasta maasta, tosin ensimmäisen vei joku linnuista, nyt eivät pääse enää kun viritettiin taas verkko viimevuotisten tukien päälle. Vadelmat ovat kasvaneet hurjasti ja saivat vihdoin tarvitsemansa tuet. Satoa odotellessa ihastella oman pihan maisemia...
Kärhö kukki upeana monta päivää. Kukat ovat kämmenen kokoisia, lajiketta en muista.

 Meidän altaalla on sammakkojen kylpylä. Yhtenä päivänä seurasimme viiden sammakon puuhastelua ja päivän paistattelua.
 Lapset nauttivat uudesta keinusta ja toisinaan leikit sujuvat jopa mukavasti yhdessä ;)
 Aku on nyt ollut Alinan yökaverina muutaman yön, päivisinkin on ihan siskon poika.
 Riippukeinua meillä ei (vielä) ole, mutta hämähäkkikeinu toimi oivallisena päikkäripaikkana tänään. Nuoriherra säikkyy tällä hetkellä ampiaisia ja kaikkia surisevia, mutta kun lupasin vahtia vieressä hiekka-aluetta siistien, uni maittoi hyvin keinussakin, lomafiilis parhaimmillaan :)

1 kommentti: